L’Empordà encén les alarmes

El foc evidencia el mal manteniment dels boscos i la manca de material antiincendis
incendi empordà avió
incendi empordà avió

L’Empordà, on aquest dilluns al matí segueixen treballant 54 vehicles i 7 mitjans aeris en un foc que continua inestable, és una mostra d’allò que els Bombers de la Generalitat denuncien des de fa quatre anys. La Generalitat dedica cada cop menys recursos a una plantilla minvant amb unes eines que només es renoven quan s’espatllen.

Les retallades d’Interior afecten tant el manteniment com la prevenció. Veïns empordanesos, que fa dos estius van patir un dels pitjors incendis dels darrers anys, es queixen que les nevades del 2010 van deixar molts boscos danyats. Quatre anys després, una bona part encara segueix igual, sense esbrossar, la qual cosa facilita la propagació ràpida de les flames en cas d’incendi.La crisi que pateixen els propietaris dels boscos, juntament amb la crisi de la Generalitat, fa que en aquests anys no s’hagin pogut mantenir els nivells de neteja forestal de temporades anteriors. Encara no ha començat la primavera i el foc de l’Empordà consta com el primer avís d’una campanya que es preveu –si no hi torna a haver miracle de la Moreneta- dura, tant per la manca d’efectius, com per l’estat precari del material i el mal manteniment d’algunes zones boscoses.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari