CDC i PP es fan creus amb Bosch & Bosch

En la junta directiva de l'associació AIDEBU hi ha dos dirigents del PP de Barcelona, el seu president i un vicesecretari sectorial
artur mas creu sant jordi josep maria bosch
artur mas creu sant jordi josep maria bosch

En els cercles convergents i populars es fan creus del duet Bosch & Bosch, format per l’empresari Josep Maria Bosch Aymerich i pel notari Antoni Bosch Carrera, president del PP a la província de Barcelona, per ser cofundadors de l’Asociación Ibérica para la Democracia y el Buen Gobierno (AIDEBU) que defensa la creació d’un delirant Estat que anomenen Ibèria.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va distingir l’any passat el nonagenari Josep Maria Bosch amb la Creu de Sant Jordi per la seva «contribució a l’economia» de Catalunya, tot i la seva deriva dretanosa, la seva antiga col·laboració amb el franquisme i al fet que el seu nom apareixia en la llista Falciani de presumptes defraudadors fiscals. A aquestes alçades, els convergents passen de puntetes sobre aquesta Creu de Sant Jordi i sorgeixen veus catalanistes que, en privat, plantegen que se li hauria de retirar tal com ha passat amb Fèlix Millet, per l’expoli del Palau de la Música, i amb Enric Marco, per la impostura de presentar-se com a deportat dels camps de concentració nazis.

En la direcció del PP català també hi ha qui es posa les mans al cap per la presència de dos destacats membres del partit en la junta directiva d’AIDEBU com són el seu president provincial, el notari Antoni Bosch, i un dels vicepresidents sectorials, l’economista Ignacio Sánchez León.

Un membre del Círculo Ecuestre de Barcelona, del qual Josep Maria Bosch en figura com a president honorífic vitalici del seu senat, considera que l’empresari, de 96 anys, s’ha deixat emportar pel seu «entorn» al fer càbales sobre la constitució d’un surrealista Estat federal ibèric integrat per Portugal i quatre territoris espanyols: les Castelles, el Cantàbric, el Sud i el «Pirineu Mediterrani», del qual en formarien part Navarra, Aragó, País Valencià, Catalunya i les Balears, que es «regiria» pels furs navarresos.

Repensar Espanya
Les fonts consultades del sector moderat del Círculo Ecuestre apunten que Josep Maria Bosch desplega aquestes idees en articles i en l’esborrany d’un llibre, titulat Repensar Espanya, que encara no s’ha editat, «influenciat» pels membres de la junta directiva d’AIDEBU, que ell mateix presideix. En aquesta junta hi figuren Antoni Bosch (secretari), Arturo González (tresorer), Mariano Ribón (vocal) i Ignacio Sánchez León (vocal).

Aquestes fonts precisen que qui més «influeix» sobre Josep Maria Bosch són l’asturià d’origen cubà Arturo González, exdirector general del grup empresarial Bosch Aymerich, i, sobretot, Mariano Ribón, pintoresc enginyer de 82 anys, autor d’un llibre sobre l’origen de l’univers.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari