Quin altre càrrec ha perdut el cardenal Rouco?

rouco
rouco

El lloc que tenia en el plenari de la Congregació dels Bisbes, el “ministeri” vaticà encarregat de preparar el nomenament dels responsables de totes les diòcesis del món. El Papa ha confirmat al cardenal Marc Ouellet com el seu prefecte (cap), un prelat de línia conservadora. Però ha renovat a fons el consell que regeix l’organisme.

Alguns dels cardenals que en formaven part eren a punt de la seva jubilació, com és el cas de Rouco, i la seva substitució no és una sorpresa. Però la sortida de Rouco tindrà efectes en les futures designacions episcopals. Fins ara, era molt difícil arribar a bisbe a l’Estat espanyol sense la “benedicció” del cardenal arquebisbe de Madrid. Ara la situació pot canviar.

Un altre que desapareix del consell és el cardenal de Colònia, Joachim Meissner, un dels pesos pesants de la dreta eclesial. En canvi, qui sí que hi serà és Antonio Cañizares, ara amb un càrrec a la cúria i de perfil també conservador, però enfrontat a Rouco. La Congregació pren un aire més obert amb l’entrada del secretari d’Estat Pietro Parolin i del brasiler Braz de Aviz.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari