Quin llibre ha enfurismat la família Cambó?

Pep Martí
Pep Martí

El llibre “El último Cambó”, escrit per Carlos Fajardo i que acaba de publicar l’editorial La Tempestad. Es tracta d’una biografia de Paco Cambó Vidal, mort ara fa tres anys, nebot del dirigent de la Lliga Catalana, Francesc Cambó.

Aquest descendent de la històrica nissaga catalana de la dreta nacionalista va afiliar-se de ben jove a les Joventuts Hitlerianes i durant tota la seva atzarosa vida va mantenir vincles amb l’extremadreta internacional. Dedicat al comerç d’obres d’art i antiguitats, s’havia especialitzat en la simbologia del III Reich, de la què tenia una de les col·leccions privades més importants del món. Entre les curiositats que tenia a la casa del Putxet on vivia hi havia, segons el llibre de Carlos Fajardo, algunes pintures de joventut d’Adolf Hitler i objectes dels presoners dels camps de concentració nazis.

Un membre de la família Guardans-Cambó s’ha adreçat a l’editorial La Tempestad per manifestar el seu malestar per la publicació d’aquest llibre i, en especial, pel títol escollit. Que un nebot de Francesc Cambó fos un admirador del règim nazi no deixa de ser un fet simptomàtic de la deriva totalitària que, quan veu amenaçats els seus privilegis, ha caracteritzat de sempre la burgesia catalana.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari