Intervenció il·legal del mòbil de Marco

L'actuació de la Policia Nacional en les investigacions sobre el cas Método 3 presenta cada cop més ombres. Inquietants, per cer

Francisco Marco
Francisco Marco

En l’edició n. 1132 d’EL TRIANGLE ja vam denunciar les estranyes circumstàncies en què el pendrive que contenia la conversa de La Camarga entre Alicia Sánchez-Camacho i Vicky Álvarez va anar a parar a mans de la policia. De la lectura del sumari es dedueix que la pròpia Prefectura de Barcelona es fa un embolic amb l’aparició de «un» o «dos sobres blancs» en una paperera de la plaça d’Urquinaona que contenia aquest pendrive.

Aquesta troballa providencial, que va venir precedida d’una trucada «anònima» a la Prefectura Superior de Policia, va permetre que es desencadenés la posterior onada de detencions de l’exdirector i tres exempleats de l’agència Método 3, que van romandre detinguts durant 72 hores i que actualment estan imputats judicialment. Però no acaben aquí les anomalies.

En un escrit presentat al jutjat n. 14, que instrueix el sumari, i al què ha tingut accés EL TRIANGLE, l’exdirector de Método 3, Francisco Marco, denuncia que el seu telèfon Blackberry, des del qual es pot accedir al seu correu electrònic, va ser activat per tercers durant el període de la seva detenció. En aixecar-se el secret del sumari, Francisco Marco ha pogut constatar que en el seu contingut no hi figura cap sol•licitud policial ni la corresponent autorització judicial perquè el seu telèfon mòbil pogués ser intervingut.

Segons aquest escrit, «algú va activar i va configurar el correu electrònic [email protected] des del telèfon Blackberry que tenia el Sr. D. Francisco Marco, quan aquest es trobava encara detingut als calabossos de les dependències judicials, sense disposar dels seus efectes personals, que li van ser intervinguts en el moment de la seva detenció, entre ells el seu telèfon mòbil». Concretament, l’activació del correu electrònic del detectiu es va produir el passat 21 de febrer a les 17:16, hores abans que passés a disposició judicial on, després de prestar declaració, va ser posat en llibertat. Presumiblement aquesta intervenció il•legal del seu telèfon Blackberry va ser obra dels agents de la Policia Nacional que, sota la supervisió directa del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, es van fer càrrec del cas La Camarga amb l’única finalitat de preservar l’«honor» de la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho.

Atès que en la Blackberry de Francisco Marco existeixen «correus electrònics personals i professionals, missatges de text personals, fotografies personals i informació pertanyent a l’esfera més íntima», aquest demana que la Fiscalia obri una investigació d’ofici sobre la intervenció il•legal del seu telèfon mòbil. L’article 536 del Codi Penal estableix com a delicte la violació de les telecomunicacions sense manament judicial i aquesta és la circumstància que afecta la Blackberry de l’exdirector de Método 3. Qui va manipular el mòbil i el correu de Francisco Marco? Amb quines finalitats? Per què la policia no va demanar la preceptiva autorització a la jutgessa instructora?

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari