La Generalitat va vigilar usuaris de Twitter

Segons informes filtrats per Anonymous, membres del Cesicat van seguir al 2012 usuaris i 'hashtags' per encàrrec dels Mossos d'Esquadra
Anonymous_T1021
Anonymous_T1021

El grup ‘hacktivista’ Anonymous ha filtrat diversos documents a través de la xarxa que revelen que membres de la fundació Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), organisme que depèn de la Generalitat, van vigilar nombrosos usuaris de Twitter per encàrrec dels Mossos d’Esquadra.

 

“Des d’Anonymous revelem les actuacions del CNI català que tutela i coarta la llibertat d’expressió dels ciutadans realitzant activitats de control i seguiment fins i tot a membres del Parlament català o periodistes i per entitats privades, com La Caixa o Abertis”. Així està encapçalat el text de la filtració que aquest grup anònim ha penjat a la xarxa (al final del text podeu veure un dels 38 informes que s’han fet públics).

 

Els informes estan realitzats al llarg del maig del 2012, coincidint amb el primer aniversari del 15-M, tot i que també posen la lupa sobre altres moviments socials, com els participants en la manifestació de l’1 de maig, dia del Treball, la campanya ‘No Vull Pagar’ o els opositors a la cimera del BCE a Barcelona.

 

El monitoratge del Cesicat es va centrar en el seguiment de diverses etiquetes (hashtags) utilitzades a Twitter amb finalitat reivindicativa (#novullpagar #bce, #12m15m, #1demaig) i d’alguns usuaris concrets, a qui s’adjudicava un número de referència personal.

 

2012041610000421-CME-OP1215M-Informe_täcnic_seguiment_extraordinari-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides