Veïns culpen els Mossos de la mort del Raval

Diverses associacions de Barcelona es personaran en el judici per la defunció de l'empresari del Gaixample
Brimo Mossos d'Esquadra
Brimo Mossos d'Esquadra

Més de deu veïns del barri del Raval de Barcelona contradiuen la versió oficial i asseguren que la mort de l’empresari del Gaixample Juan Andrés Benítez es va produir pels cops que va rebre dels agents de la policia, segons ha declarat aquest dijous Iñaki García, portaveu de l’Associació de Veïns del Raval. García ha participat en una roda de premsa al costat d’altres entitats que han anunciat que es personaran en el judici sobre la defunció d’aquest veí de la ciutat.

Benítez va morir el passat 5 d’octubre a l’hospital, on va ser traslladat després de participar en una baralla al barri del Raval. Quan els agents dels Mossos d’Esquadra van arribar al lloc dels fets, la resta de protagonistes de l’altercat ja no es trobaven allí, però els agents van reduir Benítez i el van emmanillar, segons la seva versió, moment en el qual es va esvair. L’autòpsia ha assenyalat que la mort es va produir per “múltiples traumatismes sobre la regió cràniofacial“.

En la roda de premsa han participat representants de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), d’Amnistia Internacional, de la comunitat LGTB i de Rereguarda en Moviment. També ha estat present un amic personal de la víctima, que ha parlat en nom de la família. Encara no està decidit que associacions es personaran en el judici, però els assistents a l’acte d’aquest dijous han deixat clar el seu “compromís” de no deixar aquesta mort impune.

Els participants en la roda de premsa han lamentat la mort i han posat en dubte la versió de la policia autonòmica catalana, a la qual han acusat d’actuar amb excés de força en més d’una ocasió, per la qual cosa han demanat a la Conselleria d’Interior més investigacions internes per aclarir els dubtes. Segons el portaveu de Rereguarda, agents dels Mossos d’Esquadra van pressionar l’endemà dels fets diversos veïns que havien gravat vídeos de l’agressió perquè esborressin les imatges, aprofitant que alguns d’ells no tenien els papers en regla.

 

Els veïns del Raval han convocat una manifestació aquest divendres al barri, amb el lema ‘Prou Brutalitat. Prou impunitat‘, per denunciar les circumstàncies de la mort. “La violència policial és un fet comú en el Raval. Aquesta vegada, se’ls ha anat de les mans i ha resultat morta una persona, el nostre veí Juan Andrés. Si aquest fet queda impune demà podria ser qualsevol”, es pot llegir en el cartell de la convocatòria veïnal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.