El conseller Gordó i l’exconseller Mena testimonis del cas ITV

Dotze persones declaren aquesta setmana com a testimonis al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel cas ITV amb Oriol Pujol imputat
Germà Gordó
Germà Gordó

Aquest dimarts l’exconseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, declaren com a testimonis davant el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Enric Anglada, que instrueix el cas ITV en què hi ha imputat Oriol Pujol.

 

Al llarg d’aquesta setmana també passaran a declarar pel TSJC  deu testimonis més, entre ells el conseller de Justícia, Germà Gordó. El jutge dóna l’opció a Gordó i Casadesús, tal com preveu la llei, de sol·licitar que sigui el magistrat qui es desplaçi als despatxos de tots dos per recollir la declaració i no fer-ho a la seu del TSJC.

 

Unes declaracions que ja han començat aquest dilluns amb els testimonis de les lletrades de la Generalitat, Rosa Solero i Sílvia Quesada i de l’advocat de la societat Certio SL, Romà Miró. Aquest dimarts, a banda de l’exconseller Mena i de Casadesús, també declararan el representant de la mercantil Revesa, Joaquín Ruiz, el representant de la mercantil Atisae, José María Arnau, i els representants d’Applus, Joaquín Coello i Fernando Basade. Aquest dimecres serà el torn de l’exdirector general de Patrimoni, Jacint Boixasa i de l’exsotsdirector general de Seguretat Industrial, Albert Roig.

 

La Fiscal del cas ITV, Teresa Duerto, va sol·licitar en el seu moment la declaració com a testimoni del conseller Gordó perquè el seu nom apareix en les converses gravades per la policia dels implicats en la trama de concessions d’Inspeccions Tècniques de Vehicles a Catalunya. En aquell moment Germà Gordó era el secretari de la Presidència de la Generalitat. La defensa ha sol·licitat els testimonis de l’exconseller Mena i de l’Eudald Casadesús, com a exdiputat de CiU que va participar en la tramitació de la llei de seguretat de les ITV.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari