L’unionisme surt de l’armari

La manifestació espanyolista del 12-O aplega més gent que l'any passat mentre el CEO preveu l'avanç electoral de Ciutadans
Albert Rivera
Albert Rivera

Tot i que els organitzadors de la manifestació del 12-O a la plaça de Catalunya de Barcelona, la plataforma ‘Som Catalunya. Somos España’, han reconegut que esperaven una major afluència a l’acte en defensa de la unitat d’Espanya, la concentració ha aplegat força més gent que la celebrada ara fa un any. En aquella ocasió, l’Ajuntament va estimar els assistents en unes 6.000 persones, mentre que enguany la xifra s’ha multiplicat per cinc fins arribar als 30.000. Per a la Delegació del Govern i la organització, s’han superat els 100.000 manifestants, lluny del recompte del consistori.

 

És cert que alguns laterals de la plaça no estaven plens i que la xifra de participants és incomparable a la de la Via Catalana, però és igualment cert que Barcelona ha viscut poques exhibicions de múscul unionista com la d’aquest dissabte. La imatge del centre de la plaça de Catalunya plena de banderes espanyoles, combinades amb algunes senyeres, demostra com l’avanç de l’independentisme ha activat el ressorgir del seu antagònic espanyolista, que comença a sortir de l’armari.

 

Entre els assistents a la manifestació, els líders del PPC, Alicia Sánchez Camacho, i Ciutadans, Albert Rivera, intentaven capitalitzar en forma de vots futurs el sentiment de la gent. Qui millor ha sabut treure profit d’aquest canvi de tendència, segons les enquestes, ha estat Rivera, aclamat pels manifestants i erigit en el líder unionista de la política catalana. I és que els nou diputats amb els quals ja compta Ciutadans al Parlament, podrien ser més si es confirmen els resultats del sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) que s’ha fet públic aquesta setmana.

 

EL CEO vaticina un històric sorpasso d’ERC a CiU, que convertiria els republicans en primera força i a Oriol Junqueras, que és també el líder més ben valorat, en el primer president del partit des que Josep Tarradelles ho fos a l’exili. El sondeig també preveu un avanç important de Ciutadans, que amb un 5,8% d’intenció directa de vot se situaria a només dos dècimes del PSC (6%), amb qui es disputaria ser la tercera força del Parlament. El PP de Sánchez Camacho ha obtingut un 2,8% d’intenció directa de vot, que segur que creixerà a les urnes on acostuma a florir el seu electorat ocult.

 

“Ciutadans representa un moviment civil creixent de gent valenta que dóna la cara com a alternativa al separatisme”, ha afirmat Rivera des del bell mig de la plaça de Catalunya. Per al 6 de desembre vinent, dia de la Constitució, la formació unionista prepara un acte “per celebrar el dia de tots els demòcrates”, on tindrà una nova oportunitat d’exhibir el seu bon moment de forma.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari