El jutge preveu embargar la casa de Pedralbes dels ducs de Palma

Per cobrir la fiança de 6,4 milions que va exigir a Urdangarin i el seu soci a Nóos
Urdangarin
Urdangarin

El jutge instructor del cas Nóos, José Castro, té previst dictar l’embargament de l’immoble de luxe de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin al barri de Pedralbes de Barcelona, en venta per 10 milions d’euros. El bloqueig patrimonial, que també afecta tres habitatges a Palma i Terrassa dels quals els ducs de Palma també en són titulars, cobriria la fiança de 6,4 milions d’euros que va exigir a Urdangarin i al seu soci Diego Torres, segons ha informat El País aquest divendres.

 

La fiança del duc de Palma la va establir l’Audiència de Palma el mes de maig passat. El jutge Castro i el fiscal Pedro Horrach van acordar una fiança de 6,1 milions. La quantitat correspon amb els fons públics suposadament malversats que va rebre dels governs valencià i balear, més un 30% d’on resulta una xifra final de 8,1 milions. Finalment, la sala va aplicar una rebaixa de l’IVA ja pagat per establir una responsabilitat civil de 6,4 milions.

 

El jutge va fixar aquesta fiança a Urdangarin i el seu soci de manera solidària, però encara no han pactat el pagament compartit dels 6,4 milions. L’objectiu de la mesura que té previst decretar el jutge Castro és garantir que la Justícia disposi de béns o capital per reparar el dany causat, en cas que el duc de Palma i Diego Torres fossin finalment condemnats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.