Báñez, la candidata de Rajoy per a Andalusia

La ministra d'ocupació serà la propera candidata popular a presidir la Junta d'Andalusia
Sense títol
Sense títol

La Ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, s’ha convertit en l’aposta de Mariano Rajoy per intentar conquistar Andalusia. Després de 35 anys de presidents socialistes, el PP segueix insistint a buscar un candidat nou que li permeti assaltar la Junta, després del fracàs de Javier Arenas en els últims comicis, en els quals el Partit Popular estava convençut que havia arribat la seva hora. Preguntada sobre la seva possible candidatura, Báñez no va voler descartar la possibilitat i es va limitar a respondre “no dic ni que sí ni que no”.

El nomenament de Báñez es farà oficial després de la propera crisi de govern, que tots els rumors apunten al fet que es produirà a principis del 2014, i en la qual abandonarà el ministeri per centrar-se en l’oposició a Susana Díaz. La intenció de Rajoy és presentar Báñez com la ministra que ha tornat a crear ocupació a Espanya, després de sis anys de crisis en els quals només es destruïa. Aquesta basa, en una de les comunitats on el problema de l’atur és més alarmant, podria ajudar al PP a recuperar posicions a unes enquestes, que els han estat molt desfavorables en els últims mesos a Andalusia, pel desgast del cas Bárcenas, els problemes del govern central i la falta d’un líder dins de la federació andalusa.

De tota manera, Fátima Báñez no era la primera opció de Rajoy, qui abans s’ho va proposar al Ministre d’Agricultura, Arias Cañete; però es va trobar amb la negativa d’aquest a acceptar el repte. L’actual líder del PP al Parlament Andalús, Juan Ignacio Zoido, també s’ha descartat en més d’una ocasió per liderar al partit en uns comicis. Zoido, alcalde de Sevilla, insisteix que es deu a la seva ciutat i que no té més aspiracions.

Báñez, nascuda a San Juan del Puerto, Huelva, s’enfrontaria a Susana Díaz, la nova presidenta de la Junta, en unes eleccions que han de celebrar-se en 2016, però que no es descarta que s’anticipin si les enquestes segueixen sent tan favorables per al PSOE, malgrat la marxa de José Antonio Griñán i l’escàndol del cas dels ERO. D’aquesta manera, la lluita per la Junta d’Andalusia estaria entre dues dones que no han treballat mai fora de la política, a la qual han dedicat tota la seva carrera.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari