En llibertat els anarquistes detinguts fa quatre mesos

Han passat 124 dies en presó preventiva i se'ls ha aplicat el protocol establert per a presos terroristes
Anarquistes detinguts
Anarquistes detinguts

Després de 124 dies en presó preventiva, els cinc joves de idees anarquistes detinguts el mes de maig passat a Sabadell han quedat en llibertat aquest dimecres. Durant aquest període, als detingut se’ls ha aplicat el protocol establert per a presos terroristes, com el que s’utilitza amb els membres d’ETA, que comporta aïllament, dispersió i control de les comunicacions.

 

Després d’escorcollar l’Ateneu Llibertari de Sabadell i la casa de dos dels acusats Avinyonet del Penedès, el jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, va decretar fa quatre mesos presó provisional incondicional, en atribuir als joves els delictes d’enaltiment del terrorisme, contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, amenaces, pertinença a organització i grups criminals i tràfic de drogues.

 

Un dels advocats que porta el cas, Jaume Asens, ha indicat que la justificació de l’acusació de terrorisme està tergiversada “ja que un bidó de gasolina trobat en un garatge no hauria de ser interpretat en aquesta clau”. L’acusació de tràfic de drogues ve donada perquè també es van localitzar algunes substàncies estupefants.

 

Segons la versió dels Mossos, els detinguts utilitzaven les xarxes socials per enaltir organitzacions armades i fer crides a la violència urbana en els dies anteriors a mobilitzacions ciutadanes.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari