La “dimensió social” de la Via Catalana

Problemes organitzatius per encerclar dues vegades La Caixa
Encerclem La Caixa
Encerclem La Caixa

“Seran inútils les cadenes d’un poder esclavitzant”, com resa el vers del tema ‘Venim del nord venim del Sud’ de Lluís Llach, interpretat aquest dimecres pel cantautor Joanjo Bosk durant l’acte Encerclem La Caixa, els organitzadors han volgut que la cadena humana que ha encerclat l’entitat financera servís per “enriquir” i dotar d’una “dimensió social” la Via catalana.

 

La crida del Procés Constituent per participar de l’acte alternatiu a la cadena humana organitzada per l’Assemblea Nacional ha desbordat l’organització i s’han hagut de muntar dues fileres de persones que han envoltat les torres que La Caixa té a la Diagonal de Barcelona.

 

Els problemes organitzatius -desbordats pels més de 4.000 assistènts i problemes amb el so- no ha deslluït una jornada reivindicativa que, com ha dit uns dels caps visibles del Procés Constituent, Arcadi Oliveres, tenia per objectiu demanar que el procés independentista es complementi amb una revolució social.

 

Sense reproduir-se el perfil independentista que ha mobilitzat la Via catalana, la majoria de persones de totes les edats que s’han acostat a La Caixa duia la samarreta vermella del Procés Constituent i cantava proclames contra els bancs i les retallades del Governs de Mas i Rajoy. Les 5 o 6 banderes estelades que s’han pogut veure durant la jornada, onejaven acompanyades d’alguna bandera pirata, de l’arc de Sant Martí o de color lila.

 

A les 17 hores han acabat els parlaments protagonitzats per col·lectius com l’Assemblea de Treballadors de la Ciutat de Justícia o Escoles Bressol Indignades, i han deixat pas a la cadena humana que durant uns 20 minuts ha rodejat les torres de La Caixa resseguint la via pública.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari