El jutge del cas ITV, a judici

Per assessorar empresaris imputats a la trama que jutjava i beneficiar així la concessionària Certio
Sense títol
Sense títol

El Tribunal Suprem ha obert aquest dimarts judici oral contra el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) José Joaquín Ortiz Blasco, a qui investigava des d’octubre del 2012 per haver suposadament mantingut relacions prohibides amb empresaris imputats en la trama de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV), en la qual està imputat el diputat de CDC Oriol Pujol.

 

El Suprem es va fer càrrec del cas després que un jutjat de Barcelona ho sol·licités en haver indicis que dos empresaris imputats en la trama, Ricard Puignou i Enric Marugán, van negociar amb el jutge Ortiz Blasco, que és aforat en ser membre del TSJC, fet que impedeix que cap tribunal que no sigui el Suprem pugui investigar-lo.

 

L’alt tribunal considera els fets constitutius d’un delicte de negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i d’abús en l’exercici de les seves funcions. La seva interlocutòria conclou que el jutge Ortiz va assessorar l’empresa concessionària d’ITV Certio i la Generalitat sobre afers a resoldre al seu jutjat, amb l’objectiu de beneficiar els interessos mercantils de la companyia i “preservar el statu quo de l’adjudicació d’estacions d’ITV”.

 

Certio disposa actualment d’estacions d’ITV a Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, Viladecavalls, Berga, la Seu d’Urgell, Solsona i Manresa.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari