Davant de beques injustes, fer-se el sord

El Govern va aprovar la reforma de les beques proposada per Wert malgrat les crítiques del Consell d'Estat
club de natació sabadell2
club de natació sabadell2

El Consell de Govern va aprovar en la seva última reunió abans de les vacances un nou sistema de beques, ideat pel Ministre Juan Ignacio Wert, que va aixecar una gran polèmica social i que va ser posat en dubte pel Consell d’Estat en el seu informe preceptiu.

L’informe redactat pel Consell d’Estat destacava que el sistema de beques està ideat per garantir la igualtat d’oportunitats, per la qual cosa no considera oportú exigir un major esforç als alumnes que disposen d’una ajuda pública que als quals no. Segons el sistema ideat per Wert, els estudiants que pretenguin optar o renovar una beca hauran d’obtenir una nota igual o superior al 6,5 per a les ajudes per residència i renda, mentre que per a les d’accés a la universitat serà necessari treure a la prova un 5,5.

Per al Consell d’Estat les beques han de servir d’estímul i no el contrari, recordant que els alumnes han d’optar a millors resultats sempre, independentment de si reben ajudes per part del Ministeri o no. El propi informe trobava a faltar un estudi de les repercussions de l’enduriment de l’accés a les beques per poder dictaminar les possibles conseqüències d’aquesta mesura, un fet que consideren “significatiu”, segons el diari Público.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari