Els diners del futbol

Tot i que els clubs de la LFP arrosseguen uns deutes de 3.600 milions d'euros, això no és obstacle perquè els jugadors segueixin cobrant sous astronòmics i que els aficionats es vegin obligats a pagar les entrades als estadis que són les més cares d'Europa
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Aquest cap de setmana comença la Lliga de futbol espanyola. En un país sumit en una punyent crisi econòmica sense precedents en la nostra memòria i amb unes dades d’atur totalment indecents, el món de la pilota segueix impertèrrit en la seva particular bombolla. És cert que els clubs han moderat els seus pressupostos i han posat fre a l’embogida política de fitxatges d’anys enrere, però les xifres que mou aquest circ continuen sent realment escandaloses i més quan les entitats de la primera i segona divisió arrosseguen uns deutes quantificats pel Centre Superior d’Esports (CSD) en 3.600 milions d’euros, especialment amb Hisenda.

Mentre Espanya es dessagna socialment, encara mantenim el punt d’honor de ser la primera potència futbolística mundial. Així ho acrediten els títols que ha conquistat la roja els últims anys i el rànquing internacional de clubs que es publica cada any. Per pressupost i generació de recursos, el Reial Madrid i tot seguit el Barça encapçalen la llista dels top ten. Els segueixen entitats de la tradició del Manchester United, el Bayern de Munic, el Chelsea, l’Arsenal, el Manchester City, l’AC Milan, el Liverpool i la Juventus de Torí. També aquí tenim alguns dels esportistes més ben pagats del món, segons la llista Forbes: Cristiano Ronaldo, amb uns ingressos de 43,5 milions de dòlars el 2012, o Leo Messi, amb 40,3 milions.

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana

 

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari