Vila i Mas-Colell compareixeran al Parlament per l’ATLL

Tots els grups, excepte ERC i CiU, demanen la compareixença urgent dels consellers
El portaveu socialista, Maurici Lucena, aquest dimarts al Parlament
El portaveu socialista, Maurici Lucena, aquest dimarts al Parlament

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi rebutjat la primera gran privatització del Govern, Aigües Ter – Llobregat, l’oposició parlamentària demana explicacions a dos dels implicats en l’operació: el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell i de Territori, Santi Vila. La Junta de Portaveus ha de decidir aquest mateix dimecres si posa en l’ordre del dia les compareixences, però, de moment, falta el suport de CiU i/o ERC perquè tirin endavant. Esquerra, però, ha avançat que tot i no demanar la compareixença facilitarà els suports perquè els dos consellers s’expliquin. La Junta de portaveus determinarà quan, però previsiblement serà a principis d’agost.

El Tribunal invalida l’adjudicació a Acciona de la gestió de l’ATLL. La companyia, que va abonar mil milions d’euros al Govern, ja ha anunciat que reclamarà danys i perjudicis a l’Executiu. Des de grup socialista recorden “l’efecte importantíssim dels 1.000 milions de la venta en la configuració del pressupost”, perquè suposen 0,5% punts de dèficit.

“Com que aquest país, des de fa massa mesos, està concentrat en el debat sobiranista, tangencialment van passant altres assumptes molt importants que no generen tant interès, però la venda és un nyap, i cal aclarir els responsables d’aquest nyap”, ha valorat el portaveu socialista, Maurici Lucena.

La petició de la Junta de Portaveus signada per tots els grups de l’oposició excepte ERC reclama als consellers que vagin el més aviat possible al Parlament per explicar aquest “escàndol polític i jurídic. Una potineria“, ha valorat la portaveu ecosocialista, Dolors Camats.

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha considerat que “la política de famílies del govern costarà als catalans 300 milions d’euros” per una “privatització que no s’hauria d’haver fet mai”.

“Valoraríem que aquestes compareixences fossin demà mateix, tot i que no tenim cap inconvenient tampoc en què sigui en Diputació permanent, però som escèptics sobre les explicacions que puguin donar els consellers“, ha conclòs el portaveu del PP, Santi Rodríguez.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari