La PAH presenta la seva Obra Social

Evitar desnonaments ja no és suficient per a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca davant el drama de l'habitatge a Espanya
Sense títol
Sense títol

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha presentat aquest dimarts la seva Obra Social, que consistirà a ocupar habitatges buits per allotjar a famílies que s’han quedat al carrer.

En la roda de premsa de presentació d’aquesta iniciativa, els portaveus de la PAH han denunciat que Espanya és el país de la Unió Europea amb major nombre d’habitatges buits, tres milions, i al mateix temps el que està desnonant a més famílies. Per això, Albert Gímenez, membre de la Plataforma, ha insistit en un dels lemes de la PAH: “nosaltres no rescatem bancs, rescatem a persones”.

L’Obra Social de la PAH s’ha presentat com una alternativa al drama de l’habitatge a Espanya, però no com una solució. Des de la Plataforma insisteixen que seguiran pressionant a les institucions perquè ofereixin habitatges buits en règim de lloguer social. El Sareb disposa només a Catalunya de 8.000 habitatges buits.

“No ens deixen una altra opció que autodefensar-nos”, ha explicat un altre dels portaveus de la PAH que ha participat en la roda de premsa, Guillem Domingo. L’Obra Social de la Plataforma s’ha presentat aquest dimarts, però ja porta temps aplicant-se a Catalunya, on més de 600 persones han estat reallotjades per la PAH, i recentment també s’ha iniciat a Navarra. La idea és exportar l’estratègia a la resta de l’Estat.

Des de la PAH han defensat la necessitat d’emprendre aquestes accions davant la gravetat de la crisi. Segons tenen quantificat, el 80% de les persones que acudeixen a demanar-los ajuda no tenen on quedar-se si els desallotgen. Durant la presentació de l’Obra Social, tres persona que ja han estat beneficiades per aquesta iniciativa han donat testimoniatge de les seves experiències i han rebut el suport d’una quarentena de membres de la Plataforma que han assistit a l’acte al crit de “si es pot”.

De moment s’han “recuperat” 12 edificis que es trobaven buits i s’han ofert a famílies sense habitatge. L’estratègia consisteix a pressionar a les entitats bancàries propietàries dels immobles perquè acceptin oferir un lloguer social als inquilins. Ara com ara ja ho han aconseguit en un edifici de Terrassa, però continuen treballant perquè altres entitats bancàries acceptin la mateixa solució.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides