La meitat de la fortuna de Bárcenas segueix encara oculta

Agents de la UDEF van escoltar una conversa on l'extresorer del PP demanava ajuda a un banquer rus per desviar fons a paradisos fiscals
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas
L'extresorer del PP, Luis Bárcenas

La doble trobada de Luis Bárcenas amb un banquer rus conegut com a ‘Grigori’ ha estat el motiu pel qual l’extresorer del PP ha acabat a la presó de Soto del Real. Agents de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia que vigilaven Bárcenas van comprovar com els dies 17 i 18 de juny es va reunir amb ‘Grigori’, que presuntament l’estaria ajudant a desviar una part de la seva fortuna encara no descoberta per les autoritats espanyoles, segons ha publicat aquest diumenge el diari ‘El Mundo’. La quantitat que encara oculta l’extresorer podria arribar a doblar els 48,3 milions calculats fins ara per la UDEF.

 

Els agents van aconseguir marcar de prop Bárcenas en el sopar mantingut el 18 de juny amb el banquer rus en un restaurant madrileny proper a l’estadi Santiago Bernabéu. Asseguts a una taula propera, els agents van escoltar la conversa on l’extresorer demanava ajuda a ‘Grigori’ per desviar una part del seu botí ocult a Suïssa cap a paradisos fiscals.

 

Segons l’informe entregat per la UDEF al jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, Bárcenas hauria arribat a ocultar a Suïssa prop del doble dels 48,3 milions dels que es té constància actualment. Entre 30 i 40 i milions podrien haver estat ja transferits a països com Panamà, l’Uruguai o els EUA.

 

D’acord a aquesta investigació i per evitar nous moviments de capital, Ruz va decretar el seu ingrés en presó provisional. Sobretot després que Bárcenas reconegués en la seva declaració a l’Audiència Nacional que encara mantenia el control dels seus comptes a Suïssa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides