L’Audiència Nacional valida les escoltes que originaren el ‘cas Gürtel’

Una desena d'imputats en la trama, entre ells Bárcenas, havien sol·licitat la nul·litat de les gravacions
Sense títol
Sense títol

Un dia després de l’ingrés en presó sense fiança de l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, la Justícia ha validat les escoltes telefòniques que van originar el ‘cas Gürtel’. L’ Audiència Nacional ha donat validesa a les gravacions realitzades per l’exregidor de Majadahonda José Luis Peñas al cap de la trama, Francisco Correa, després que una desena d’imputats, entre els quals el mateix Bárcenas, haguessin sol·licitat la nul·litat per vulnerar el seu dret a la intimitat.

 

En la interlocutòria, l’Audiència ha argumentat que aquestes gravacions no són equiparables a les realitzades amb càmera oculta i veu legítim que Peñas registrés les converses perquè, donada l’obligatorietat que té tothom de denunciar un delicte, necessitava mitjans per poder fer-lo.

 

Segons la resolució de la sala, aquestes converses no vulneren el dret a la intimitat perquè un secret no pot referir-se a fets delictius com els tractats per Correa i els altres imputats en el cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides