Espanya començarà a vacunar contra la covid-19 el 27 de desembre

El ministre Illa ha explicat que les dosis es repartiran equitativament entre les diferents comunitats autònomes

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres que la vacunació a Espanya contra la covid-19 començarà el diumenge 27 de desembre, primer dia estipulat per la Unió Europea, que ha permès que els estats membres comencin la vacunació entre aquest dia i el dimarts 29 de desembre.

Tal com ha assenyalat Illa en una compareixença de premsa, les primeres dosis de la vacuna Pfizer arribaran a Espanya entre el dissabte 26 i la matinada del 27 i es repartiran de forma “equitativa” a les diferents comunitats autònomes a través de 50 punts fixats.

El titular de Sanitat ha explicat que les dosis aniran arribant cada setmana a Espanya de forma progressiva i ha recordat que les primeres persones a vacunar-se seran els residents, personal de residències de gent gran i personal sanitari. Les autonomies rebran una quantitat de dosis que vindrà marcada pel número de persones que pertanyin a aquests col·lectius.

Illa ha emfatitzat que “no volem esperar ni un sol dia” i ha afirmat que la vacunació “és el principi de la fi” de la pandèmia.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari