Espanya començarà a vacunar contra la covid-19 el 27 de desembre

El ministre Illa ha explicat que les dosis es repartiran equitativament entre les diferents comunitats autònomes

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres que la vacunació a Espanya contra la covid-19 començarà el diumenge 27 de desembre, primer dia estipulat per la Unió Europea, que ha permès que els estats membres comencin la vacunació entre aquest dia i el dimarts 29 de desembre.

Tal com ha assenyalat Illa en una compareixença de premsa, les primeres dosis de la vacuna Pfizer arribaran a Espanya entre el dissabte 26 i la matinada del 27 i es repartiran de forma “equitativa” a les diferents comunitats autònomes a través de 50 punts fixats.

El titular de Sanitat ha explicat que les dosis aniran arribant cada setmana a Espanya de forma progressiva i ha recordat que les primeres persones a vacunar-se seran els residents, personal de residències de gent gran i personal sanitari. Les autonomies rebran una quantitat de dosis que vindrà marcada pel número de persones que pertanyin a aquests col·lectius.

Illa ha emfatitzat que “no volem esperar ni un sol dia” i ha afirmat que la vacunació “és el principi de la fi” de la pandèmia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.