Via lliure al nou 9N, si la Generalitat en resta al marge

El ministre de Justícia dóna a entendre que no s'intervindrà si es delega en la societat civil
catala
catala

L’Advocacia de l’Estat analitza les actuacions de la Generalitat de Catalunya per determinar si constitueixen un incompliment de la suspensió dictada pel Tribunal Constitucional. Ho ha explicat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que també ha deixat caure que no s’actuarà contra el ‘procés participatiu’ del 9N si el Govern català no hi intervé.

En concret, Catalá ha dit que “si la Generalitat, que és a qui s’ha dirigit el Tribunal Constitucional, no promou actuacions en el desenvolupament d’una consulta no autoritzada, no sembla que sigui necessari requerir ni el Constitucional ni els jutges i tribunals per actuar, perquè no hi ha vulneració de l’ordenament jurídic”. Amb relació a una eventual cessió del Govern de Mas del pilotatge del procés consultiu a entitats ciutadanes, tot i que Catalá no s’hi ha referit específicament, ha indicat que “l’exercici de la llibertat d’expressió dels ciutadans ningú l’impedirà”.

Aquest mateix dijous s’ha conegut la decisió del Tribunal Suprem sobre el recurs que la Generalitat va presentar contra la impugnació de la consulta alternativa del 9N. El Suprem ha rebutjat aixecar la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional, sol·licitada mitjançant un recurs contenciós administratiu, i aprecia una causa d’inadmissibilitat perquè l’acord del Consell de Ministres no és susceptible d’un recurs com el presentat per la Generalitat. Segons els sis magistrats que han signat l’acte, només el Constitucional pot decidir sobre condicions d’admissibilitat i sobre el fons de la qüestió.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari