Cuevillas proposa una amonestació pública per infracció lleu, sense multa, per a De Dalmases

L’esborrany d’informe del president de la comissió de l’estatut del diputat destaca que ha acceptat els fets i s'ha disculpat

Francesc de Dalmases

El president de la comissió de l’estatut del diputat del Parlament de Catalunya, Jaume Alonso-Cuevillas, ha proposat que s’amonesti públicament el seu company de files Francesc de Dalmases, però que no se l’imposi cap multa, pel comportament intimidatori que va tenir amb la subdirectora del programa de TV3 Preguntes freqüents el passat mes de juliol.

En l’esborrany de l’informe, Cuevillas conclou que De Dalmases va cometre una falta lleu del codi de conducta de la cambra catalana. En concret, una infracció de l’article vuitè, que estableix que els diputats han d’afavorir el dret d’informació i cuidar el seu comportament i llenguatge quan es relacionen amb els mitjans de comunicació.

La Mesa del Parlament haurà de decidir si amonesta el diputat i exvicepresident de Junts, com recomana Cuevillas, o si el multa per un import de 600 a 1.200 euros, una opció que també es contempla en casos d’infracció lleu.

L’esborrany de Cuevillas defensa que el càstig es limiti a l’amonestació argumentant que “s’ha produït una acceptació dels fets” i una manifestació de disculpes per part de De Dalmases.

La comissió de l’estatut del diputat, amb membres de tots els partits del Parlament, es reuneix aquest divendres per abordar el cas i acordar un informe, de manera que podria modificar la proposta de Cuevillas.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari