Per què Xavi ha traït tots els seus principis i es carrega la Masia?

El FC Barcelona és el club que ha aportat més candidats a la llista de Golden Boy 2022, la distinció que reconeix el millor jugador jove menor de 21 anys de l’any del futbol mundial. Els escolits són Pedri, Ansu Fati, Gavi, Balde i Nico, aquest darrer cedit al València com una de les primeres víctimes de la nova filosofia de Laporta, que s’ha tornat tan galàctic com el seu mentor, guru i referència, Florentino Pérez, el president del Real Madrid.

La llista la integren un futbolista destapat per Ernesto Valverde, Ansu Fati, i quatre ascendits i consolidats per Ronald Koeman sent encara president Josep Maria Bartomeu.

Per a Joan Laporta, tot i organitzar un circ de blindatges i de presentacions per a Ansu Fati i Pedri, amb l’única finalitat d’atribuir-se la paternitat dels seus èxits, aquesta és una situació insuportable.

Tant és així que, tenint en compte les circumstàncies, Joan Laporta també ha aprofitat el seu estiu més esbojarrat per desmuntar i difuminar com a bloc aquesta herència, tan real com la vida mateixa, de Bartomeu. A més de tancar el pas a Nico, un encàrrec que Xavi va complir rigorosament perquè a ell tampoc li interessava donar galons a un futbolista cridat a rellevar Sergio Busquets, ha fitxat Lewandowski, Raphinha i Dembélé com a titulars contra la progressió i el retorn d’Ansu Fati i si ha anat a buscar Bernardo Silva també és per rebaixar-li els fums al representant de Gavi, Iván de la Peña.

Tot i que es dona per feta la seva continuïtat i la seva renovació des de fa mesos, la veritat és que si es tanca en les condicions exigides pel seu agent segurament caldria revisar les de Pedri, Ansu Fati i Araujo.

Laporta prefereix continuar endarrerint aquesta operació. Clarament, s’inclina per gastar els diners que no tenen en un suplent del City abans que prioritzar i assegurar la continuïtat de Gavi, que sí que té grans ofertes sobre la taula per si les coses s’acaben torçant.

Xavi també ha rebut i acceptat instruccions de frenar la carrera d’Araujo en una decisió incomprensible en lloc de confirmar-ho com a relleu de Gerard Piqué, si més no com a home de tancament amb un enorme marge d’aprenentatge i de millora. Xavi vol Koundé per a aquest lloc, té Christensen i Éric Garcia per acompanyar-lo i a poc que pot està situant el central uruguaià com a lateral dret, de moment amb l’excusa que no arriben reforços en forma de laterals.

Resulta trist comprovar que des de la cúpula directiva i tècnica del club, Laporta, Alemany, Jordi Cruyff i el mateix Xavi Hernández, s’hagi aprovat un pla per desmantellar i desaprofitar aquesta nova generació d’or de la Masia amb què els socis i aficionats s’havien il·lusionat tant en espera de reforços clau en les posicions que ho necessitaven.

El més decebedor sens dubte és que Xavi s’hagi prestat a un joc que va en contra de la seva pròpia experiència i trajectòria al club.

(Visited 227 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari