Barcelona acorda portar a la Fiscalia el cas del compte suís fals de Trias

Una proposició de Junts tira endavant amb els vots favorables d'ERC, BComú, PSC, l'abstenció del PP, mentre que Cs, Valents i la regidora no adscrita Marilén Barceló hi voten en contra

Xavier Trias
Xavier Trias

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha condemnat aquest divendres “l’atac” que les clavegueres de l’Estat van dirigir contra l’exalcalde Xavier Trias just abans de les eleccions de 2011, i portarà el cas a Fiscalia. L’anomenada ‘policia patriòtica’ de José Manuel Villarejo va difondre informacions falses sobre l’exalcalde, com un suposat compte bancari irregular a Suïssa que mai va existir.

La moció, presentada per Junts, ha prosperat amb el vot del govern de Barcelona en Comú i el PSC i del grup d’ERC. En canvi, el PP s’ha abstingut, mentre que Cs, Valents i la regidora no adscrita Marilén Barceló han votat en contra.

La proposició també fa menció de les difamacions contra l’expresident Artur Mas, l’exvicepresident espanyol Pablo Iglesias i el partit Podemos. En canvi, no ha inclòs cap menció a l’alcaldessa Ada Colau, com volien els comuns en referència a les causes judicials arxivades.

El text aprovat repudia la “creació de proves i casos de corrupció falsos” per part de “determinats estaments de l’Estat Espanyol”, amb objectiu “d’embrutar el seu honor i perjudicar la seva carrera política”. Així, compromet l’Ajuntament de Barcelona a portar el cas davant de Fiscalia, en defensa de Trias com exalcalde d’aquesta la institució. A més, el ple reprova “tots els membres de les forces i cossos de seguretat, magistrats, polítics, treballadors de l’administració, periodistes i empreses periodístiques que hagin utilitzat, participat o encobert aquests fets”.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari