Barcelona acorda portar a la Fiscalia el cas del compte suís fals de Trias

Una proposició de Junts tira endavant amb els vots favorables d'ERC, BComú, PSC, l'abstenció del PP, mentre que Cs, Valents i la regidora no adscrita Marilén Barceló hi voten en contra

Xavier Trias
Xavier Trias

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha condemnat aquest divendres “l’atac” que les clavegueres de l’Estat van dirigir contra l’exalcalde Xavier Trias just abans de les eleccions de 2011, i portarà el cas a Fiscalia. L’anomenada ‘policia patriòtica’ de José Manuel Villarejo va difondre informacions falses sobre l’exalcalde, com un suposat compte bancari irregular a Suïssa que mai va existir.

La moció, presentada per Junts, ha prosperat amb el vot del govern de Barcelona en Comú i el PSC i del grup d’ERC. En canvi, el PP s’ha abstingut, mentre que Cs, Valents i la regidora no adscrita Marilén Barceló han votat en contra.

La proposició també fa menció de les difamacions contra l’expresident Artur Mas, l’exvicepresident espanyol Pablo Iglesias i el partit Podemos. En canvi, no ha inclòs cap menció a l’alcaldessa Ada Colau, com volien els comuns en referència a les causes judicials arxivades.

El text aprovat repudia la “creació de proves i casos de corrupció falsos” per part de “determinats estaments de l’Estat Espanyol”, amb objectiu “d’embrutar el seu honor i perjudicar la seva carrera política”. Així, compromet l’Ajuntament de Barcelona a portar el cas davant de Fiscalia, en defensa de Trias com exalcalde d’aquesta la institució. A més, el ple reprova “tots els membres de les forces i cossos de seguretat, magistrats, polítics, treballadors de l’administració, periodistes i empreses periodístiques que hagin utilitzat, participat o encobert aquests fets”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.