El TC rebutja el recurs de l’ANC per la multa de 240.000 euros per la gigaenquesta del 2014

La sala afirma que la manera de dur a terme la consulta va vulnerar la normativa europea de protecció de dades

Voluntaris per la gigaenquesta del 2014 de l'ANC

Foto: @assemblea

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs presentat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per les multes de 200.000 i 40.000 euros imposades per l’Agència de Protecció de Dades a l’entitat el 2015, per no haver protegit les dades dels seus afiliats en l’anomenada gigaenquesta que va celebrar-se a tot Catalunya el 2014, abans del 9-N.

La sala segona del tribunal ha donat la raó a l’organisme que va imposar les multes perquè, segons ha publicat El Periódico, la manera amb què es va dur a terme la consulta, per correu postal i mitjançant les enquestes “porta a porta” realitzades per uns 30.000 voluntaris, així com el formulari utilitzat i els fitxers creats per fer el registre, vulnerava la normativa europea i eren constitutius d’una falta greu i una altra molt greu.

Com el Constitucional, el Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional van rebutjar prèviament les al·legacions presentades per l’ANC. La sentència que va imposar les multes també va sancionar Òmnium Cultural, tot i que el TC encara no ha resolt el recurs d’aquesta entitat sobre la mateixa qüestió.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari