El TC rebutja el recurs de l’ANC per la multa de 240.000 euros per la gigaenquesta del 2014

La sala afirma que la manera de dur a terme la consulta va vulnerar la normativa europea de protecció de dades

Voluntaris per la gigaenquesta del 2014 de l'ANC

Foto: @assemblea

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs presentat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per les multes de 200.000 i 40.000 euros imposades per l’Agència de Protecció de Dades a l’entitat el 2015, per no haver protegit les dades dels seus afiliats en l’anomenada gigaenquesta que va celebrar-se a tot Catalunya el 2014, abans del 9-N.

La sala segona del tribunal ha donat la raó a l’organisme que va imposar les multes perquè, segons ha publicat El Periódico, la manera amb què es va dur a terme la consulta, per correu postal i mitjançant les enquestes “porta a porta” realitzades per uns 30.000 voluntaris, així com el formulari utilitzat i els fitxers creats per fer el registre, vulnerava la normativa europea i eren constitutius d’una falta greu i una altra molt greu.

Com el Constitucional, el Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional van rebutjar prèviament les al·legacions presentades per l’ANC. La sentència que va imposar les multes també va sancionar Òmnium Cultural, tot i que el TC encara no ha resolt el recurs d’aquesta entitat sobre la mateixa qüestió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.