El PSC retreu al Govern no haver acordat l’avanç del curs escolar

La portaveu del grup socialista al Parlament demana que els canvis s'acompanyin de recursos per donar facilitats a les famílies

El president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, la portaveu, Alícia Romero, i el portaveu adjunt, Raúl Moreno

Foto: @parlamentcat

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha manifestat en declaracions a La Brúixola, a Onda Cero, que no estan “massa contents” amb la decisió que ha pres el Govern de Pere Aragonès d’avançar l’inici del curs escolar 2022/2023, ja que ho ha fet de manera unilateral. “S’ha fet sense cap diàleg i sense acordar-ho amb ningú, ni amb la comunitat educativa ni amb els sindicats”, ha assenyalat la portaveu socialista, qui ha afegit que “aquest és el primer semàfor vermell al Govern”.

Romero ha admès que estan d’acord amb alguns aspectes com la jornada reduïda, però ha remarcat que perquè aquests canvis siguin efectius i no suposin cap greuge pels pares ni pels alumnes han d’anar acompanyats de “recursos perquè les famílies puguin tenir facilitats” a l’hora de deixar els seus fills acompanyats i inscriure’ls en activitats extraescolars. En cas contrari, adverteix la portaveu del PSC, “acabarem generant una societat de dues velocitats: aquells pares que poden pagar aquest complement i els que no ho poden fer”. Pel que fa als darrers, Romero alerta que “són una gran majoria”.

Així doncs, els socialistes demanen al Departament d’Educació, encapçalat pel conseller Josep Gonzàlez-Cambray, que “abans de prendre decisions o canvis que són rellevants, obri un diàleg amb la comunitat educativa”, i que “complementi aquestes decisions amb paquets d’ajuts” que permetin “que totes les famílies donin les mateixes oportunitats als seus fills”. En la mateixa línia que el PSC, el sindicat CCOO ha recriminat al conseller Gonzàlez-Cambray no haver informat ni debatut els canvis a fer mitjançant el Consell Escolar de Catalunya, i ha manifestat la seva “absoluta disconformitat davant aquesta manera de procedir” en un comunicat.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari