El govern espanyol suspèn ampliar el Prat pel poc suport del Govern

La ministra Raquel Sánchez al·lega la "falta de consens" de la Generalitat per aturar el projecte

El govern espanyol ha decidit paralitzar l’ampliació de l’aeroport del Prat per la falta de suport del Govern. Així ho ha explicat la ministra de Transports de l’executiu espanyol, Raquel Sánchez, que ha apuntat a una “falta de consens”. D’aquesta manera, es paralitza la inversió de 1.700 milions d’euros que volia fer Aena. “La nostra proposta només era convertir el Prat en un hub internacional”, ha recordat.

El motiu de la discòrdia és l’ampliació de la tercera pista cap a l’espai natural protegit de la Ricarda al delta del riu Llobregat. Tant ERC, formació principal de Govern, com els comuns i Unides Podem, soci de l’PSOE al Govern central, es mostren contraris a aquesta ampliació per l’afectació que tindria en l’espai natural.

Des d’ERC, el mateix president Pere Aragonès avalava la inversió de 1.700 milions d’euros, tot i que ha demanat reiteradament que es faci sense afectacions mediambientals.

El projecte, ha dit la ministra Sánchez, hauria tingut una contribució del 9% del PIB i no hauria tingut afectacions mediambientals. “L’objectiu era fer d’aquest espai un referent per totes les mesures associades al pla d’acció climàtica d’AENA”, ha afirmat. La ministra ha seguit defensant la necessitat d’ampliar l’aeroport per no arribar a un “col·lapse” que preveuen per al 2026, però ha assegurat que el govern espanyol “no imposarà” cap projecte. “La nostra proposta es basava a convertir l’aeroport en un hub continental i fer de la zona especial de conservació un nou espai natural amb una superfície protegida de més de 1100 hectàrees”, ha subratllat.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari