Els promotors del manifest que demana renovar la cúpula d’ERC esperen que Junqueras i Rovira el signin

L'executiva del partit rep el document aquest dilluns

Dionís Guiteras, membre de l'executiva d'ERC

Els 300 militants d’ERC que demanen una “renovació general de la cúpula dirigent”, mitjançant un manifest, esperen que també el signin Oriol Junqueras i Marta Rovira, els dos principals dirigents del partit dels darrers anys.

Els promotors de la iniciativa, segons recull l’ACN, s’han manifestat en aquest sentit, subratllant que la iniciativa sorgeix de les bases i que la faran arribar a la reunió de l’executiva nacional del partit aquest dilluns.

El document, al qual ha tingut accés l’ACN, reclama conduir la formació cap a un model “més coral i col·lectiu, transparent i amb més participació de la base, l’estructura territorial i dels actius municipalistes”.

Entre altres figures del partit, l’han signat Laura Vilagrà, Roger Torrent, Ester Capella, Natàlia Garriga, David Mascort, Meritxell Serret, Sergi Sabrià, Marta Vilalta, Ernest Maragall i Joan Puigcercós.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’alcalde de Moià i membre de l’executiva d’ERC, Dionís Guiteras, ha assegurat que “el que més ens agradaria és que Marta Rovira i Oriol Junqueras es fessin seu el manifest, tanquéssim aquest debat de noms i ens poséssim a treballar per la nova ERC que necessita aquest país”. Ha defensat, a més, que el manifest ha de ser “el punt inicial” per al congrés del 30 de novembre.

En la mateixa línia, l’exdiputada i secretària nacional d’ERC Alba Camps ha explicat que aquest dilluns el fan arribar a la direcció nacional, i ha subratllat que “és una cosa que ha sorgit de les bases”, dels militants. “La direcció l’ha de conèixer i els convidem que s’hi sumin i actuïn de palanca d’aquesta construcció col·lectiva”, ha afegit.

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari