El Col·legi de Periodistes considera que el Govern compromet la neutralitat dels mitjans de la Generalitat

Afirma que la decisió d’unificar les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio en la seu que allotja l’executiu a Girona pot ser percebuda com una manca d’independència

Seu de la delegació del govern de la Generalitat a Girona on també hi haurà les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va fer arribar, el passat 12 de juny, una carta al Govern de la Generalitat per expressar “la seva preocupació per la decisió d’unificar les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio de Girona en una sola seu a l’espai Santa Caterina, que també allotja la seu del govern català”. El Col·legi considera que aquesta mesura “pot comprometre la percepció de neutralitat i independència dels mitjans públics”.

En la carta, signada pel degà del Col·legi, Joan Maria Morros, la Junta de Govern d’aquest organisme s’assegura que “tot i reconèixer que la reestructuració podria representar una mesura per reduir costos i optimitzar recursos, el Col·legi insisteix en la necessitat de prioritzar la imatge d’independència informativa dels mitjans de comunicació públics”. Es demana, a més, que es busquin solucions alternatives que permetin preservar la llibertat de premsa i el prestigi de TV3 i Catalunya Ràdio.

En el comunicat, aparegut al portal del Col·legi de Periodistes, s’hi fa constar que encara no s’ha rebut resposta per part del govern de la Generalitat.

El Consell Professional d’Informatius de TV3 també es va queixar, a finals de maig, de la decisió de traslladar les delegacions de la televisió pública i de Catalunya Ràdio a la seu del govern català a Girona. En un comunicat, aquest òrgan de representació dels treballadors de TV3 lamentava que “el públic ens associarà directament amb un braç més del govern, com si fóssim un altre Departament”. A l’Espai Santa Caterina hi ha els Serveis Territorials dels Departaments d’Interior, Salut, Justícia i Educació.

“Col·locar les redaccions d’informatius de la CCMA dins del mateix lloc on hi ha el govern posa en qüestió la independència dels mitjans públics”, va denunciar el Consell Professional de TV3, que va recordar que aquesta unificació de les redaccions dels mitjans públics de comunicació de la Generalitat a la seu de la delegació del govern també es va fer a Perpinyà fa unes setmanes i “ja s’hi estan vivint intents d’ingerències derivades precisament d’aquesta proximitat”.

(Visited 466 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari