Un informe del Parlament acredita que Ignacio Garriga va incloure despeses personals al compte de Vox de la cambra

La Mesa de la Diputació Permanent ha demanat aclariments al grup d'ultradreta

Ignacio Garriga - Foto: Sergio Ramos Ladevesa, Parlament de Catalunya

Un informe de l’oïdora de comptes del Parlament de Catalunya ha acreditat que Ignacio Garriga, president del grup parlamentari de Vox, ha inclòs despeses personals per un valor de més de 39.000 euros al compte que del seu partit a la cambra catalana, entre els anys 2021 i 2022.

Segons el document, publicat per El Confidencial i comprovat per l’ACN, Garriga va carregar despeses com la quota de l’associació de mares i pares d’alumnes (AMPA) de l’escola dels seus fills, serveis de perruqueria i tiquets de restauració. La Mesa de la Diputació Permanent va demanar el passat 28 de maig al líder del grup d’ultradreta aclariments per aquesta qüestió, que és un dels temes que haurà d’abordar el nou president del Parlament, Josep Rull.

Segons la mateixa informació, en concret, les despeses personals són de 50 euros de l’AMPA, 53,89 euros de Casa Ametller, i de 603,35 de Glovo. A més, hi ha 38.496,59 euros sense justificar, corresponents a diverses factures a nom d’Ignacio Garriga. La Mesa podria demanar aquestes factures, però, segons el reglament, el grup parlamentari no està obligat a facilitar-se-les.

A l’informe, l’oïdora ha recomanat modificar l’actual normativa, ja que es tracta de fons públics, per tal que hi hagi més control financer. Durant l’anterior legislatura es va modificar el reglament de les subvencions que reben els grups parlamentaris. A partir de la legislatura que es va encetar la setmana passada, els partits tindran un control financer més exhaustiu per verificar que les despeses corresponen a l’activitat del grup parlamentari.

Aquest informe arriba després que l’exdiputada de Vox per Tarragona, Isabel Lázaro, denunciés a l’Oficina d’Antifrau la formació per un presumpte cas d’irregularitat financera lligada als comptes del grup del Parlament. Antifrau va traslladar la carpeta a l’oïdora de comptes que és qui té la competència dins la cambra.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari