Albares replica a Yolanda Díaz que la política sobre Palestina i Israel la defineix el president

El ministre d'Exteriors es desmarca de la vicepresidenta, que va publicar un missatge dient "des del riu fins al mar", que ha molestat a Israel i els EUA

El ministre José Manuel Albares - Foto: Pool Moncloa, José Manuel Álvarez

El ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea y Cooperació, José Manuel Albares, s’ha desmarcat aquest divendres, en una entrevista a RAC1, de les declaracions amb què la vicepresidenta Yolanda Díaz va dir que Palestina ha de ser lliure “des del riu fins al mar”, i ha asseverat que la posició d’Espanya en política exterior la marca el president del govern.

Pel que fa a la forma que hauria de tenir un futur Estat palestí, ha explicat que ha d’estar sota el control de l’Autoritat Nacional Palestina tant a Gaza, controlada ara per Hamàs, com a Cisjordània. A més, Albares ha apostat per unir ambdós territoris per un corredor i per donar-los sortida al mar.

Preguntat per si Díaz hauria de rectificar les seves declaracions, Albares ha respost que ell no ha de dir “el que ha de fer” la vicepresidenta segona, però ha insistit que “la línia la marca el president del govern”, abans de recordar que Espanya creu en l’existència d’Israel com a part de la solució “dels dos estats”.

Les declaracions de Díaz van ofendre tant als EUA com a Israel, que considera que la frase “des del riu fins al mar” suposa la seva eliminació de facto.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari