Díaz veu “cabdal” la reforma del finançament autonòmic i espera que s’abordi aquesta legislatura

La vicepresidenta del govern espanyol reclama també una reforma fiscal perquè creu que el model actual crea desigualtats

La vicepresidenta segona del Govern d'Espanya, Yolanda Díaz, durant un acte a la seu de Comissions Obreres a Barcelona (Albert Cadanet, ACN)
La vicepresidenta segona del Govern d'Espanya, Yolanda Díaz, durant un acte a la seu de Comissions Obreres a Barcelona (Albert Cadanet, ACN).

La vicepresidenta del Govern d’Espanya Yolanda Díaz veu “cabdal” la reforma del finançament autonòmic i espera que s’abordi durant aquesta legislatura. Díaz ho ha dit en una atenció als mitjans des de Pamplona, on no ha volgut valorar la proposta d’ERC d’un sistema de finançament singular per a Catalunya, però sí ha considerat que el model actual de finançament de les autonomies espanyoles està “caducat”.

La vicepresidenta ha subratllat que el finançament de les autonomies és “clau” perquè és l’espina dorsal dels serveis públics. “Estic convençuda que és clau, i ho dic per Catalunya, per Galícia i pel País Valencià, la Comunitat Autònoma pitjor finançada d’Espanya”, ha assegurat.

De la mateixa manera, Díaz ha defensat la necessitat d’una reforma fiscal perquè, al seu parer, l’actual provoca “desigualtats” respon a les lògiques productives “del vell segle XX”. En aquest sentit ha recordat que el 85% de la recaptació de l’IRPF prové de les nòmines dels assalariats i ha considerat que les grans empreses paguen, en comparació, pocs impostos.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari