Supervivents d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català de reparació de les víctimes

Demanen un "canvi de paradigma" i més responsabilitat de l'administració: "Ara mateix hi ha una autogestió"

Víctimes d'abusos sexuals

Supervivents d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació de les víctimes. A les portes de les eleccions del 12-M i davant la formació d’un nou Govern de la Generalitat, alguns s’han concentrat aquest dimarts davant del Parlament de Catalunya per demanar als partits que ho situïn com una prioritat la pròxima legislatura.

Entre les mesures que demanen, recollides en un document batejat com La Declaració de Barcelona, hi ha que el Parlament de Catalunya aprovi una llei d’imprescriptibilitat civil retroactiva perquè els supervivents d’abús sexual infantil actuals puguin obtenir una indemnització. També demanen elaborar un barem específic de valoració de danys o crear una xarxa de centres per a supervivents adults on aquests puguin rebre teràpia.

En declaracions als mitjans, Miguel Hurtado, primer denunciant d’un cas d’abusos a l’Abadia de Montserrat, ha reivindicat un “canvi de paradigma” i més responsabilitat de l’administració. “Ara mateix hi ha una autogestió”, ha denunciat.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari