Junqueras creu que “no té res de sorprenent” que el PPC s’ofereixi a pactar amb el PSC

ERC es defineix com el partit que "millor representa" Catalunya i presumeix de tenir gent d'ICV, PSC, CDC i Unió

    El president d'ERC, Oriol Junqueras, amb diversos membres del partit (ACN)

    El president d’ERC, Oriol Junqueras, creu que “no té res de sorprenent” que el PPC hagi obert la porta a pactar amb el PSC després del 12-M. “No m’estranya perquè ho han fet moltes vegades”, ha etzibat Junqueras sobre la proposta d’aquest dimarts del candidat del PPC, Alejandro Fernández, que ha posat condicions a un eventual acord amb la candidatura del socialista Salvador Illa. En aquesta línia, Junqueras ha demanat concentrar el vot d’esquerres en ERC i ha defensat que “no té cap sentit” apostar per una altra formació. En un acte sectorial a Montjuïc, el partit s’ha definit com el que “millor representa” Catalunya i ha presumit de tenir gent provinent de diferents espais polítics, com ICV, PSC, CDC i Unió.

    Junqueras ha carregat contra el PSC i ha defensat que el partit “molt sovint ha demostrat que no és d’esquerres, ni gaire catalanista ni gaire progressista”. En aquesta línia, ha recordat que Illa “no va tenir cap inconvenient en manifestar-se al costat de la dreta i l’extrema dreta més espanyolista” el 2017. El president d’ERC també ha volgut desmarcar la seva formació de la resta de partits, a qui ha acusat d’actuar “amb molt més egoisme i una mirada molt més curta i tàctica”. “Només estan preocupats per veure com pacten entre ells, per maximitzar la quantitat de poder que tenen. Nosaltres afortunadament no som així”, ha assegurat.

    L’acte sectorial d’ERC d’aquest dimarts ha reivindicat ERC com un projecte polític “divers”, que aplega persones provinents d’altres sectors socials i formacions. En l’acte hi ha assistit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano; l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; l’exconsellera de Drets Socials Dolors Bassa; la cap de llista dels republicans a les eleccions europees, Diana Riba, o el diputat al Congrés Francesc-Marc Álvaro, entre altres. “Catalunya és un país plural i divers, i ens sentim molt orgullosos de representar aquesta pluralitat i diversitat, ens enriqueix”, ha subratllat Junqueras.

    (Visited 19 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari