Fernández condiciona un acord amb Illa a “enviar l’independentisme a l’oposició”

Feijóo assegura que a Catalunya hi ha un "tripartit de facto" entre PSC, ERC i Junts

El candidat del PPC, Alejandro Fernández, intervé al Barcelona Tribuna (ACN)

El candidat del PPC, Alejandro Fernández, ha posat condicions a un eventual acord amb el candidat del PSC, Salvador Illa. En un esmorzar informatiu en el qual ha participat el president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, Fernández ha demanat “confiança i serietat” i també “obrir una nova etapa i enviar l’independentisme a l’oposició”. “Això ha de significar la ruptura de tots els acords amb el separatisme perquè si no estaríem entregant a terminis a l’independentisme la presidència de la Generalitat”, ha matisat el candidat del PPC.

Fernández també ha fet broma dient que “li exigiria fer la dansa del ventre” a Illa per recuperar la confiança. A més, ha apuntat que l’independentisme “ha frenat la Catalunya de la feina ben feta” amb “polítiques amb tints antisistema i anticapitalistes”, i ha advertit el socialista que “si segueix transaccionant” amb ells, “les coses aniran a pitjor”. De fet, el popular ha afirmat que el seu partit vol ser “decisiu en la política catalana”, però ha destacat que “no serviran per allargar l’agonia i allargar el procés” i que “no participarem en cap operació que doni poder al separatisme”.

Preguntat per com podria el popular tenir confiança amb el candidat de Junts, Carles Puigdemont, el candidat del PPC ha dit que faria falta “un procés d’osmosis que transformés” Puigdemont “en Miquel Roca”. “Junts no s’assembla al que era Convergència perquè és un moviment nacionalpopulista”, ha apuntat Fernández, que ha acusat els postconvergents de voler “erosionar les institucions” i de ser un “moviment nacionalpopulista”, una tendència que es repeteix en “partits regionals nacionalistes” arreu d’Europa.

Feijóo parla d’un tripartit entre PSC, ERC i Junts

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat al seu torn que a Catalunya hi ha un “tripartit de facto” entre PSC, ERC i Junts, i ha considerat que les tres formacions es “reparteixen” els ajuntaments, les diputacions i la Generalitat. “Pacten indistintament entre ells i porten aplicant les mateixes polítiques els últims anys”, ha criticat.

En l’esmorzar informatiu, el líder dels populars ha avisat que el pròxim Govern de la Generalitat “es decidirà majoritàriament des de Madrid” perquè, segons ha dit, “Puigdemont fa tot el possible per tornar i (Pedro) Sánchez per quedar-se”. “Això no és molt coherent amb l’autonomia política i financera que ha de tenir Catalunya”, ha apuntat Feijóo.

D’altra banda, el president del PP ha manifestat que entén la “decepció” dels votants socialistes perquè el PSC “demana el vot constitucionalista per donar el poder de nou al separatisme”. També comprèn la decepció “d’una part dels votants de Junts”, ja que els de Puigdemont “fan les propostes d’esquerres impròpies de l’ideari de Junts, com les polítiques fiscals, energètiques, d’habitatge d’infraestructures d’ERC o dels comuns”.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari