El govern espanyol creu que a les eleccions els catalans escullen entre “obrir una nova etapa” o “seguir al bloqueig”

Pilar Alegría preveu que la majoria de la investidura segueixi operativa després dels comicis

La ministra d'Educació i portaveu del govern central, Pilar Alegría (Pool Moncloa / José Manuel Álvarez)

La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha assegurat aquest dimarts que a les eleccions del 12-M els catalans podran triar entre “obrir una nova etapa i mirar endavant” o “seguir al bloqueig”. “Aquesta és la disjuntiva veritablement important on es troba Catalunya”, ha dit a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Preguntada per com pot afectar el resultat de les eleccions catalanes a l’estabilitat de l’executiu, Alegría ha vaticinat que la majoria que sustenta a Pedro Sánchez continuarà operativa. “Som perfectament conscients de quins són els números al Congrés, i hem demostrat capacitat per parlar i arribar a consensos”, ha apuntat. “En aquesta dinàmica seguirem la setmana vinent i els tres anys vinents”, ha reblat.

“Lògicament, no puc traslladar qui m’agradaria que guanyés a les pròximes eleccions a Catalunya, però és una obvietat”, ha apuntat Alegría a preguntes de la premsa. Així mateix, ha destacat que és “fonamental” respectar “la decisió dels catalans” als comicis de diumenge, on totes les enquestes pronostiquen una victòria del candidat socialista, Salvador Illa.

“No m’avançaré al que passi”, ha remarcat Alegría abans de dir que, malgrat els números al Congrés, el govern espanyol ha mostrat capacitat d’entendre’s amb diferents forces. “Esperem i volem que hi hagi una important participació diumenge, que serà molt positiu per a tots”, ha reblat la portaveu del govern a cinc dies dels comicis al Parlament de Catalunya.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari