Mascort diu que el decret de refugis climàtics “no està pensat per obrir les piscines dels hotels”

El conseller demana “seriositat” i reitera que els consistoris hauran de justificar quins equipaments inclouen

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, en roda de premsa (ACN)

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha afirmat que el decret llei que permet als ajuntaments obrir piscines públiques i privades a l’estiu “no està pensat per obrir les piscines dels hotels”, sinó  “per ajudar els ajuntaments a obrir les piscines municipals i per donar una sortida a aquells que no en tenen perquè puguin fer servir un equipament municipal com a refugi climàtic”. El conseller ha acusat “d’electoralisme” els alcaldes que han criticat el decret aprovat dimarts passat i ha reclamat “seriositat”.

Davant les intencions d’obrir piscines que no encaixin amb la casuística, Mascort ha recordat que els ajuntaments hauran de “justificar” el perquè d’incloure-les al cens de refugis climàtics. El conseller ha insistit que la normativa no està pensada per obrir equipaments turístics, ara bé, si algun ajuntament arriba a un acord amb un privat en algun cas concret, ha reconegut que el decret llei hi dona sortida. “Serà responsabilitat de l’ajuntament”, ha reblat.

Mascort ha assenyalat que el decret l’han treballat amb els consistoris i que pretén que els municipis que necessiten que la piscina faci de refugi climàtic puguin donar-hi sortida. En aquest sentit, ha matisat que està pensat per als municipis d’interior, perquè puguin obrir la piscina municipal com fan cada any ja que han de fer front a temperatures altes a l’estiu, com ara 35 graus.

Respecte dels municipis d’interior que no tenen piscina, per exemple, ha dit que l’ajuntament pot demanar que obri la piscina d’un centre esportiu, una casa de colònies o un equipament similar si es justifica que fa aquesta funció.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari