Jupol rebutja que la prefectura de Via Laietana esdevingui un lloc de memòria

El sindicat de la Policia Nacional convoca una concentració de protesta la setmana vinent a les portes de la comissaria

La comissaria de Via Laietana

El sindicat de la Policia Nacional Jupol es concentrarà dijous vinent davant la prefectura de la Policia Nacional de la Via Laietana de Barcelona per protestar contra l’anunci que aquesta comissaria esdevindrà un “lloc de memòria”, tot i mantenir l’ús policial.

El sindicat ha considerat que aquest canvi suposaria el primer pas per al “desallotjament definitiu” de la Policia Nacional i s’avançaria en “l’expropiació” al cos de la comissaria, difon l’ACN.

L’anunci el va fer aquest dimecres el ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, que va avançar també que el futur ús de la prefectura seria acordat entre les administracions implicades. Fonts del govern espanyol citades per la mateixa informació han incidit que no es perdria l’ús policial de la prefectura.

En un comunicat, Jupol ha rebutjat el que ha considerat una “fustigació institucional” que, segons assegura, pateixen els policies nacionals a Catalunya. En la mateixa línia, ha insistit a qualificar d'”urgent necessitat” la declaració de Catalunya com a Zona d’Especial Singularitat, davant del “clima d’atac, assetjament i odi” que considera que viuen els cossos de seguretat de l’Estat davant del moviment independentista.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari