Albiach acusa la Generalitat de “passar la patata calenta” de la gestió de la sequera als ajuntaments

La candidata de Comuns Sumar vol blindar les inversions i rebutjar per llei el transvasament de l'Ebre

Jéssica Albiach, a Tortosa - Foto: ACN, Jordi Marsal

La candidata dels Comuns Sumar a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha manifestat aquest dijous que el govern no només ha arribat “tard” a l’hora de gestionar la sequera sinó que, en el moment d’assumir-la, ha acabat “passant la patata calenta” als ajuntaments. Albiach s’ha referit així al decret per regular la possibilitat d’obrir piscines d’establiments i comunitàries com a refugis climàtics.

“Estem veient que són mesures de restricció als turistes que són una presa de pèl i restriccions fake per al sector turístic”, ha assegurat. La presidenciable dels comuns s’ha compromès a blindar l’execució de les inversions en mesures contra la sequera com dessaladores i a prohibir per llei la possibilitat de recórrer a un possible transvasament de l’Ebre.

“Hem estat catorze anys en aquest país on no s’ha fet política pública hídrica i per això ens trobem en una situació com l’actual: hi ha dessaladores com la del Foix i la Tordera que estaven previstes des de fa catorze anys i no s’han aprovat fins al mes passat. Això vol dir que no arribaran fins a l’any 2028 o 2029”, ha retret.

En canvi, ha evitat pronunciar-se obertament sobre la proposta del Govern de posar en una dessaladora flotant al port de Barcelona per descartar el possible transport d’aigua amb vaixells, indicant que “no conec al detall l’anunci”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari