Aena tanca la porta a cedir la gestió del Prat a la Generalitat

Rebutja també el pla del Govern per a l'aeroport

Aeroport del Prat

El president d’Aena, Maurici Lucena, ha descartat la proposta del Govern perquè l’Aeroport del Prat operi amb pistes independents durant quatre hores al juliol i agost.

En la seva intervenció a la Junta General d’Accionistes, Lucena ha reivindicat els enginyers d’Aena, dels quals ha dit que són “unànimement els més reputats i prestigiosos del món”, i ha lamentat que no se’ls hagi tingut en compte en les “colorides, alegres i simpàtiques proposes sobre l’ampliació que s’han presentat públicament a Catalunya en els darrers anys”.

La darrera, ha afegit, la presentada pel Departament de Territori, que implicaria adoptar una organització operativa de les pistes independents i centrar la dotació d’uns 260 milions d’euros destinada a ampliar la pista a insonoritzar els habitatges.

El president i conseller delegat d’Aena, creu que l’ampliació és necessària i alerta que aquest any la infraestructura s’acostarà als “límits tècnics de la seva capacitat”. Per això ha lamentat la “manca de suport de la Generalitat”, que per ara fa “inviable” l’ampliació, ha dit.

Lucena també ha tancat la porta a un traspàs de l’aeroport a la Generalitat. “Mai no s’ha plantejat els òrgans de govern, no ha estat sobre la taula ni em plantejo que ho estigui en un futur”, ha reblat. Ha explicat que Aena ha tancat un 2023 “esplendorós” i espera que aquest any es tornin a “polvoritzar rècords”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari