La Fiscalia demana arxivar la causa contra l’exdirectora del CNI per espionatge a Aragonès

El ministeri públic conclou que els atacs al mòbil del president van comptar sempre amb aval judicial

L'exdirectora del CNI, Paz Esteban

La Fiscalia ha demanat a l’Audiència de Barcelona que arxivi la causa oberta a l’exdirectora del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Paz Esteban, per la suposada vigilància del mòbil de l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, el 2019, en concloure que el presumpte ús del programari espia Pegasus va tenir sempre aval judicial.

El ministeri públic s’adhereix al seu escrit al recurs que l’Advocacia de l’Estat va presentar contra la decisió del jutge instructor de mantenir com a imputada Esteban mentre s’aclareix si la suposada vigilància a Aragonès va comptar sempre amb l’aval del Tribunal Suprem.

El titular del jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona, Santiago García, va rebutjar la setmana passada la petició de l’Advocacia de l’Estat que s’arxivés la causa per a Esteban, que en la compareixença va aportar actuacions del Suprem que avalaven l’ús del programari esmentat.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari