Illa prioritzarà els partits d’esquerres per formar govern si pot ser investit president

El candidat del PSC no avança si el seu partit avalarà el decret de sequera al Parlament

    Salvador Illa, candidat del PSC a les eleccions, a la seu de CCOO (ACN)

    El candidat del PSC, Salvador Illa, ha dit que primer seurà amb partits d’esquerres per formar govern en cas de poder ser investit president de la Generalitat després del 12-M, tot i que ha diferenciat els “acords amplis”, necessaris en diferents temes, d’un pacte per formar el pròxim executiu català. “Acordar el Govern és una altra cosa. Hi ha formacions amb qui tinc més afinitat, que serien les primeres amb qui seuria”, ha explicat en una entrevista a la Xarxa. El socialista ha afirmat que són els partits d’esquerres amb qui té “més coincidències”, i ha manifestat la seva voluntat de no fer un govern “en contra de ningú”, sinó “a favor”.

    D’altra banda, Illa veu “aspectes positius” en el decret que el govern català ha aprovat aquest dilluns per combatre la sequera, tot i que ha assenyalat que s’ha generat “confusió” amb les piscines. Segons el decret, els municipis decidiran quines piscines públiques i privades són refugis climàtics i, per tant, es poden reomplir. En el cas de les privades, la condició és que s’obrin a la ciutadania. D’altra banda, l’executiu català també vol fixar llindars de consum per plaça als allotjaments turístics equivalents al consum dels ciutadans.

    El candidat socialista no ha avançat el sentit del vot del PSC el divendres, quan el decret es votarà a la Diputació Permanent, però ha reiterat la seva voluntat de donar un cop de mà: “Avui l’analitzarem i hi ha voluntat d’ajudar”, ha assegurat. No obstant això, ha considerat lamentable que no hi hagi hagut un diàleg “més profund” amb el món local sobre la qüestió de les piscines per tal d’evitar “confusió”.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari