Entitats socials i veïnals exigeixen aturar l’exhibició de Fórmula 1 al centre de Barcelona

Rebutgen que l'espectacle s'organitzi a l'Eixample, afectat pel soroll i la contaminació, i lamenten que promogui la conducció temerària

Barcelona, capital de Catalunya (ACN)
Barcelona, capital de Catalunya (ACN).

Una desena d’entitats socials i veïnals ha exigit a l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que aturin el projecte d’exhibició de cotxes de Fórmula 1 pel centre de la capital catalana. En un comunicat, les associacions han assegurat que és “un disbarat” que s’organitzi aquest esdeveniment a l’Eixample, que és el districte de la ciutat on el veïnat pateix més el soroll i la contaminació.

A més, han criticat que la proposta va en contra de les mateixes estratègies del govern català i municipal pel que fa a la reducció de la contaminació i la promoció de la mobilitat sostenible, i que també promou la conducció temerària. Per tot això, les entitats signants han formalitzat una queixa a la Sindicatura de Greuges de Barcelona per aturar el projecte, recull l’ACN.

Les entitats també han denunciat que es destini un milió d’euros del pressupost municipal a la promoció de la Fórmula 1, una xifra que, segons han assenyalat, no es destina a cap esdeveniment de promoció de la mobilitat sostenible. “És el doble de tot el pressupost anual previst per a millorar els entorns escolars per fer-los més saludables i segurs pels infants”, s’han queixat.

Així mateix, asseguren que amb la iniciativa s’està enviant un missatge contradictori a la ciutadania, en referència als canvis en els hàbits de mobilitat per millorar la qualitat de l’aire. A parer seu, exhibir cotxes de Fórmula 1 per la ciutat no només és una activitat altament contaminant pels vehicles, sinó també per la logística que comporta i la mobilitat que genera.

En la mateixa línia, lamenten que la proposta també va en contra de les polítiques de seguretat viària i la necessitat de moderar la velocitat a les ciutats de cara a reduir la quantitat de sinistres i la seva gravetat.

Esgrimint arguments com aquests, el grup municipal de Barcelona en Comú, que encapçala l’exalcaldessa Ada Colau, ha anunciat les darreres hores que aquest dimecres presenta una proposta per demanar a l’Ajuntament de Barcelona que retiri el suport a l’esdeveniment.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari