Aragonès acusa Illa d’abandonar la llengua i creu que cal un president que la defensi “sempre”

El cap de llista d'ERC critica que el PSC defensi la proposta de Ciutadans sobre un trilingüisme a les aules

El president del govern català, Pere Aragonès, al Nueva Economía Fórum (ACN)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acusat el cap de llista del PSC el 12-M, Salvador Illa, de donar l’esquena al català i s’ha mostrat “preocupat” perquè Illa hagi “canviat el posicionament tradicional” del PSC i ja no defensi la immersió lingüística. A parer d’Aragonès, cal un president que defensi la llengua “sempre” i que “no l’abandoni mai”, i no un que s’allunyi de la immersió lingüística.

Segons el candidat d’ERC a les eleccions catalanes, el líder socialista defensa la proposta de Ciutadans (Cs) i aposta ara per un trilingüisme a l’escola, una iniciativa que, en paraules del president de la Generalitat, va arribar al Parlament per “afavorir la divisió social del país”. Aragonès creu que cal “posar al dia” el model d’immersió, perquè no s’han aconseguit tots els objectius i s’ha de “reforçar”, però considera que l’alternativa “no poden ser” les “receptes” de Cs.

El cap de l’executiu català s’ha compromès a “combatre” aquestes propostes i ha assegurat que, si torna a ser president, defensarà la llengua “sempre”. Així mateix, ha conclòs que la llengua i la cultura són una “política estratègica”, i ha defensat la seva proposta de crear una conselleria específica per al català.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari