Sánchez afirma que cal reforçar la coordinació entre administracions i òrgans judicials contra la violència vicària

El president situa la renovació del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere com a una prioritat a curt termini

    El president del govern espanyol, Pedro Sánchez (Pool Moncloa / Fernando Calvo)

    El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que cal reforçar la coordinació entre les diferents administracions i els òrgans judicials per fer front a la violència vicària. Durant el ple extraordinari de l’Observatori Estatal de Violència sobre la Dona, que s’ha fet aquest dimarts a La Moncloa després de les greus xifres del 2024, amb deu dones i set infants assassinats en menys de quatre mesos, Sánchez ha afirmat que s’ha d’aprofundir en l’anàlisi dels assassinats d’infants i continuar treballant en la formació en perspectiva de gènere i d’infància de tots els agents implicats. A més, ha situat la renovació del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere com una prioritat a curt termini.

    El cap de l’executiu central ha explicat que la formació en perspectiva de gènere i d’infància ha d’arribar a la judicatura, la Fiscalia, els cossos forenses, els equips de valoració i els serveis socials i de protecció dels menors. A més, ha enviat un missatge “clar i rotund” tot assegurant que la violència masclista és una qüestió d’Estat, i ha rebutjat els discursos negacionistes o que dilueixin aquesta violència estructural amb el llenguatge. En aquest sentit, ha insistit en la importància que totes les administracions reconeguin la violència contra les dones pel fet de ser-ho i que no hi hagi espais per al dubte.

    D’altra banda, Sánchez ha fet valdre la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, de la qual es compleixen 20 anys, i ha reconegut l’esforç sense precedents que s’ha dut a terme per prevenir aquest tipus de violència i protegir les víctimes. Tot i això, ha reconegut que no és suficient i que s’ha de continuar insistint en les polítiques que ja estan en marxa i funcionen, així com corregir disfuncions i dissenyar nous mecanismes per combatre-la.

    (Visited 19 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari