Quina queixa de Junts es gira contra Xavier Trias?

L'alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias, parla durant el consell nacional del partit (ACN)

El cartell oficial de l’Ajuntament de Barcelona per a la Diada de Sant Jordi d’enguany ha provocat la queixa d’un regidor de Junts, Joan Rodríguez i Portell, que ha retret a l’alcalde Jaume Collboni que no hi aparegui “ni una senyera”. Aquest regidor, que també ha assenyalat Collboni per recomanar en castellà espectacles del Festival Grec “para que nos entendamos todos“, ha conclòs que “continua el procés d’afebliment de Barcelona com a capital de Catalunya i la catalanitat”.

Paradoxalment, durant els anys com a alcalde del seu cap de files, Xavier Trias, els cartells de Sant Jordi tampoc van incloure senyeres ni cap altre distintiu de catalanitat, i això que aquell mandat va coincidir amb els anys d’auge del procés. El 2012, la composició va barrejar la rosa, el llibre i un dels icònics panots de la capital catalana. El 2013, hi van aparèixer el llibre, Sant Jordi i la rosa. El 2014, tres roses sorgint d’un llibre obert. I el 2015, poc abans de les eleccions que acabarien portant Ada Colau a l’alcaldia, el cartell va mostrar un llibre i un cercle fet amb pètals i fulles de rosa.

(Visited 381 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari